Kantoor

De Beste Laptophoes Voor 13 inch Laptops

beste laptophoes voor 13 inch laptops

Laatste update op: 23 juni 2022

Je laptop breng je overal mee naar toe: naar je werk, bij afspraken en natuurlijk weer naar huis. Het vervoeren van een laptop in bijvoorbeeld een rugtas kan soms erg tricky zijn, gezien een val van de rugtas al kan zorgen voor onherstelbare schade aan je laptop. Er zijn gelukkig veel verschillende laptophoezen op de markt die beweren je computer optimaal te beschermen tegen vallen en stoten. Deze – vaak met traagschuim uitgevoerde – laptophoezen kunnen echter nogal verschillen in prijzen en uitvoeringen. Zo zijn er ‘envelophoezen' die er ontzettend mooi uitzien, maar waarbij het de grote vraag is of deze wel een goede bescherming bieden.

De afgelopen periode hebben wij onderzoek gedaan naar de beste laptophoes voor 13 inch laptops op de markt. Er zijn laptophoezen voor veel verschillende afmetingen en merken laptops. In ons onderzoek hebben we ons gefocust op laptophoezen die speciaal gemaakt zijn voor 13 inch laptops verkrijgbaar zijn én waar zowel laptops als Macbooks veilig in opgeborgen kunnen worden. Na heel wat nagebootste valpartijen en meer dan 120 uur aan deskresearch zijn we eruit: wij denken dat de Case Logic Laptopsleeve de beste laptophoes is voor 13 inch laptops. 

Onze Keuze

case logic laptop sleeve

Case Logic Laptopsleeve (LAPS113) 

De Case Logic Laptopsleeve (LAPS113) is in onze ogen de beste laptophoes voor 13 inch laptops op dit moment. Deze hoes is voorzien van EVA-Foam, wat zorgt voor een goede bescherming tegen vallen, stoten, vuil en vocht. Opvallend was het gewicht van deze hoes: hij is ontzettend licht waardoor je hem perfect kunt gebruiken voor het vervoeren van je laptop.

De Case Logic Laptopsleeve komt als beste laptophoes uit onze test voor 13 inch laptops. De laptophoes is voorzien van EVA-Foam: er is sprake van een dikke beschermlaag in de hoes, waardoor hij goed beschermd blijft tegen zaken als stoten en vallen. Buiten het vallen om wordt je laptop ook goed beschermd tegen vocht en vuil als deze in de laptophoes zit. Tijdens ons onderzoek merkten we dat het gewicht van een laptophoes ook meespeelt bij het maken van een goede keuze: deze laptophoes was opvallend licht, waardoor hij makkelijk mee te nemen is. Ook qua afmetingen maakt deze hoes de laptop niet veel groter dan deze is, waardoor je hem altijd in dezelfde tas kunt vervoeren zoals je dat altijd deed. Het enige wat wij misten bij de Case Logic Laptopsleeve waren extra opbergvakken.

Budget Keuze

trust primo laptopsleeve

Trust Primo Laptopsleeve

Als je op zoek bent naar een goedkoper alternatief maak je de beste keuze met de Trust Primo Laptopsleeve. Deze laptophoes voor 13,3 inch laptops is voorzien van neopreen materiaal, waardoor hij enorm flexibel is. Wel lever je ietsjes in op de bescherming tegen vallen en stoten: de laptophoes is simpelweg minder dik en beschermend dan de Case Logic Laptopsleeve.

De laptophoes van Trust – de Trust Primo Laptopsleeve – komt als beste budget keuze uit het onderzoek. Met een gemiddelde verkoopprijs van slechts € 12,95 (deze prijs geldt voor de 13,3 inch afmeting) is deze opvallend goedkoper dan andere laptophoezen in deze range. De laptophoes is gemaakt van neopreen materiaal. Dit materiaal is met name voordelig op het gebied voor flexibiliteit en duurzaamheid. Echter wil ik graag de flexibiliteit afketsen als voordeel: als je laptop in de hoes zit merk je hier natuurlijk niets meer van en wil je juist niet dat deze flexibel is. De laptophoes biedt daarentegen wel voldoende bescherming, zowel van buitenaf als de bescherming tegen vuiligheid en vochtigheid. Wel hebben we gemerkt dat neopreen in mindere mate bescherming biedt dan EVA-Foam, waardoor je laptop met de Trust Primo minder beschermd is tegen vallen en stoten..

Ook interessant

samsonite airglow laptophoes

Samsonite Airglow Laptophoes

De Samsonite Airglow laptophoes is ook een interessante keuze als je je laptop optimaal wilt beschermen. Deze laptophoes is ook gemaakt van neopreen, maar voelt steviger aan dan de goedkopere Trust Primo. Dankzij handige steekvakken – die enkel opvallen als je ze gebruikt – kun je  ook accessoires eenvoudig meenemen.

De Samsonite Airglow Laptophoes is ook een interessante keuze om je laptop optimaal te beschermen. Deze laptophoes zorgt met een neopreen buitenzijde voor een optimale bescherming tegen stoten en vallen. Ook vanuit binnen wordt de laptop goed beschermd: dankzij een super zachte voering aan de binnenkant van de laptophoes hoef je niet bang te zijn voor krassen of vuiligheid. Opvallend zijn de buitenzakken van de laptophoes, die wij pas opmerkten toen we de hoes uitgebreid gingen testen. Deze vakken zijn perfect voor degenen die graag accessoires meenemen als oortjes of opladers. Niet gevuld zie je amper dat er opbergvakken in de hoes verwerkt zitten, dit is fijn gezien de laptophoes niet onnodig groter wordt als jij geen gebruik wilt maken van de extra vakken. Deze laptophoes voor 13 inch laptops komt overigens wel als duurste keuze uit de test: met een prijskaartje van gemiddeld € 39,- is het een prijzige keuze in vergelijking met andere hoezen. Desalniettemin een hele goede keuze als je op zoek bent naar wat luxueuzer én extra opbergvakken.


Waarom je ons kan vertrouwen

Bij Alstu.nl hechten we altijd enorm veel waarde aan de betrouwbaarheid van ons onderzoek. Het is dan ook niet voor niets dat wij vaak honderden uren bezig zijn met het onderzoeken van relevante factoren bij specifieke producten en meerder redacteuren zich buigen over het onderzoek. Wij bestempelen nooit een product zomaar als ‘beste keuze'. Voor het onderzoek naar de beste laptophoes hebben we eerst uitgebreid deskresearch verricht. We hebben meer dan duizend reviews en beoordelingen doorgenomen bij grotere webshops als Bol.com en Coolblue. Als gevolg hiervan hebben we een beter beeld gecreëerd van factoren die meespelen bij de keuze van een laptophoes. Ook in onze eigen kringen hebben we veel gebruikers gesproken die dagelijks hun laptop meesjouwen van en naar hun werk. Waar lopen zij tegenaan en wat vinden zij belangrijk bij de keuze voor een laptophoes?

Het is goed om te weten dat we bij Alstu.nl kunnen verdienen aan verkopen die plaatsvinden als je via ons onderzoek naar een webshop gaat. Echter beïnvloed dit ons onderzoek nooit. De redacteuren hebben geen zicht op eventuele samenwerkingen en vergoedingen, zodat dit ons onderzoek nimmer kan beïnvloeden. Als een specifiek product als beste uit de test komt, maar wij hier niet aan kunnen verdienen wordt deze uiteraard alsnog als beste keuze bestempeld. Dit in tegenstelling tot veel andere beste lijsten op het internet: dit zijn veelal verkopers van laptophoezen. De lijsten zijn dan veelal gevuld met de artikelen die op dat moment verkrijgbaar zijn. Bij Alstu.nl verkopen we zelf geen laptophoezen, waardoor wij de vrijheid hebben om daadwerkelijk alle keuzes op een rij te zetten.

Voor wie is dit onderzoek?

Wie heeft er tegenwoordig geen laptop? Het onderzoek naar de beste laptophoes is eigenlijk voor iedereen geschikt die een (13 inch) laptop gebruikt in zijn vrije tijd of voor het werk. Een laptophoes is namelijk niet alleen interessant voor het vervoeren van een laptop: ook bij het opbergen hiervan kan een hoes interessant zijn, gezien deze ook beschermt tegen stof en vuiligheid van buitenaf. Een laptop kost als snel € 600,-, los van de nog duurdere keuzes als een Macbook of een Notepad. Van groot belang dat je deze kostbare gadgets dus goed beschermd. Hoewel velen een ‘lelijk' beeld krijgen bij een laptophoes, blijkt het tegendeel waar te zijn. Er zijn steeds vaker merken die aandacht besteden aan het uiterlijk van de laptophoes, zoals je kunt zien in de afbeelding boven dit onderzoek. Echter scoren deze wel minder op het gebied van vallen en stoten, waardoor deze minder geschikt zijn voor reizigers.

Dit is onderzoek is wel alleen gericht op eigenaren en gebruikers van 13 inch laptops, gezien ons onderzoek enkel heeft plaatsgevonden voor de afmeting. We streven ernaar op binnenkort op Alstu.nl dit onderzoek opnieuw te verrichten voor ook andere afmetingen laptops.

Hoe hebben we geselecteerd?

Voor we zijn gestart met het onderzoek hebben we eerst een afgebakende onderzoeksselectie gerealiseerd. Zoals ik daarnet al aangaf hebben we hiervoor de grotere webshops afgespeurd en hebben we enorm veel reviews doorgenomen en geanalyseerd. We zijn vervolgens tot enkele randvoorwaarden gekomen, die we hebben toegepast om te zorgen voor een afbakening van het onderzoek. De volgende randvoorwaarden hebben wij gehanteerd:

 • Is speciaal geschikt voor 13(,3) inch laptops
 • Biedt bescherming van buitenaf
 • Voorkomt krassen en/of schade van binnenuit
 • Is af te sluiten, bij voorkeur met een rits
 • Te koop bij verschillende webshops

Daarbij hebben we ook duidelijk onderscheid gemaakt tussen laptophoezen en laptoptassen. In onze ogen is er dusdanig sprake van een ander product, dat we geen laptoptassen hebben meegenomen in ons onderzoek.

Onderzoeksselectie: welke laptophoezen hebben we onderzocht?

Uiteindelijk zijn we uitgekomen op een onderzoeksselectie van 10 interessante laptophoezen. Hierbij moet ik wel de kanttekening maken dat merken als Case Logic zelf al tientallen verschillende modellen aanbieden, maar we hierbij hebben gekeken naar de populairste keuzes in webshops als Bol.com en Coolblue. Daarbij hebben we enkel geteste met 13(,3) inch hoezen, we hebben tevens gebruik gemaakt van een 13,3 inch laptop (Macbook Pro) voor het uitvoeren van ons onderzoek. De volgende 13 inch laptophoezen hebben we getest:

 • Case Logic Laptopsleeve (LAPS113)
 • Case Logic Libra
 • Case Logic Huxton
 • Thule Gauntlet 4
 • Banda Laptopsleeve 13
 • Lisen Laptopsleeve 13i
 • DSGN Vilten Soft Sleeve
 • Samsonite Airglow
 • TechSupplies Premium Selection 13 inch
 • DirectSupply ProOffice 13

Onderzoeksmethodologie beste laptophoes

Het is goed om stil te staan bij onze onderzoeksmethodologie. Hierbij krijg je een beter beeld waarom wij de Case Logic Laptopsleeve in dit geval als beste keuze hebben bestempeld. Na het doen van deskresearch en het hanteren van onze randvoorwaarden van een laptophoes zijn we gestart met het uitvoeren van ons onderzoek. We hebben de verschillende hoezen op een rij gelegd en hebben deze voorzien van telkens dezelfde laptop (Macbook Pro 13 inch). We hebben specifiek gekozen voor dezelfde 13 inch laptop, zodat we goed de verschillen kunnen bekijken op de meest eerlijke manier.

Ons onderzoek was met name toegespitst op de volgende onderzoeksfactoren:

 • Hoeveel druk van buitenaf kan een laptophoes hebben: voor het onderzoeken van de maximale druk van buitenaf hebben we gewichten gebruikt (zoals te zien is in de foto onder deze paragraaf). We hebben tot 30 kilogram gewichten op de verschillende hoezen gelegd, om te kijken wat voor impact dit zou hebben op de laptop. 
 • Laptophoes val-testen: we hebben de verschillende laptophoezen – voorzien van laptop – daadwerkelijk laten vallen in mogelijke situaties. Hierbij kun je denken aan tafelhoogte, maar ook lager als bijvoorbeeld de hoogte van een stoeltje in een trein. Leuk om te weten: onze laptop doet het nog steeds.
 • Hoe makkelijk is de laptop in de hoes mee te nemen: niet onbelangrijk is de compactheid van de laptophoes. Hoewel vele laptophoezen het voordeel ‘flexibiliteit' noemen, is dit in onze ogen niet zinvol. Wanneer een laptop in de hoes zit, is deze niet meer flexibel. Wat wel belangrijk is de compactheid: hoeveel groter wordt de laptop als de hoes erom heen zit. Dit bleek in ons onderzoek enorm veel te verschillen bij de hoezen uit onze onderzoeksselectie.
 • Hoeveel ruimte biedt de laptophoes: ook hebben we goed gekeken naar eventuele mogelijkheden voor extra opberging. Zo werd duidelijk dat vakken aan de buitenzijde niet altijd even praktisch zijn, gezien deze kunnen blijven hangen wanneer je een laptophoes in een rugzak steekt. De enige die hierin uit bleek te blinken was de Samsonite Airglow
 • Wat is de prijs van de laptophoes: uiteraard hebben we ook in dit onderzoek de prijzen meegenomen bij de rangschikking van de beste keuzes. De prijzen kwamen veelal in de buurt van elkaar, maar er waren ook wat positieve en negatieve uitschieters. De beste budget keuze bleek de Trust Primo Laptopsleeve te zijn. 
 • Hoe goed sluit de laptophoes af: hoewel we hier in eerste instantie weinig waarde aan dachten te besteden, bleek dit toch enorm belangrijk te zijn. Niet alle laptophoezen sloten even goed af: de ritsen konden nauwelijks tegen elkaar aan geritst worden. Dit is toch van groot belang, gezien een rugtas al snel kan zorgen voor vuiligheid in de laptophoes. En hoewel de laptophoes dan voorzien kan zijn van een zachte binnenkant, gaat dit voordeel verloren als er bijvoorbeeld zand inkomt. 
 • Van welke materialen zijn de hoezen gemaakt: we hebben in het onderzoek veel kennis van experts op het gebied van stoffen en materialen moeten raadplegen. We hebben hiervoor gesproken met diverse eigenaren van tassen- en kofferwinkels. Materialen als neopreen of EVA-Foam bleken een must te zijn voor een goede bescherming. Traagschuim zorgt er voor dat gewicht goed opgevangen wordt en de laptop optimaal beschermd blijft.

Opmerking ter verantwoording: bij Alstu.nl zijn we startend, waardoor we nog geen volledig budget hebben om nieuwe laptops op de grond te laten vallen. We hebben daarom een ouder model Macbook Pro 13 inch gebruikt voor het onderzoek. In onze ogen heeft dit echter geen impact gehad op het onderzoek, gezien de laptop werkend is en minimale schade vertoont aan de buitenzijde.

gewichten op laptophoes

We hebben tot 30 kilogram druk uitgeoefend op verschillende laptophoezen met behulp van dumbell-gewichten.

Wat moet je in de gaten houden bij een laptophoes?

Een laptophoes kopen is geen rocket-science. Je kijkt naar het aantal inch en je maakt een keuze. Toch? Nee, er zijn toch een aantal zaken waar je goed op moet letten. Naast het aantal inch is bijvoorbeeld ook de afmeting van de complete laptophoes belangrijk om mee te nemen bij het maken van een keuze. Past deze straks namelijk wel in jouw favoriete rugzak of schoudertas die je veelal gebruikt? Ik zet de zaken waar je altijd goed op moet letten op een rij:

 • Kijk goed naar de mogelijke afmetingen in inches: de eerste stap voor het maken van een goede keuze is om te kijken of de laptophoes überhaupt wel geschikt is voor het aantal inch van jouw laptop. Veel webshops bieden gelukkig filters, waarmee je makkelijk beschikbare 13 inch laptophoezen kunt vinden. In ons onderzoek komen enkel laptophoezen naar voren die voor verschillende laptop inches beschikbaar zijn, maar hebben we enkel 13(,3) inch laptophoezen getest.
 • Check de compactheid van de laptophoes: naast het aantal inches is ook de gehele afmeting van de laptophoes een belangrijke factor om te bekijken. In ons onderzoek testten we bijvoorbeeld een laptophoes, waarmee de laptop maar liefst 8 centimeter breder werd in totaal. Het resultaat: hij kon onmogelijk in een gemiddelde rugtas. Check daarom wat de maximale opberg afmeting is van jouw rugzak of schoudertas als je deze wilt gebruiken om de laptop met hoes mee te vervoeren.
 • Verdiep je in de gebruikte materialen: is er sprake van neopreen of traagschuim als EVA-foam? In onze ogen is een dikke schuimlaag een must bij een laptophoes, gezien hij hiermee goed beschermd is tegen vallen en stoten. Check daarom altijd de materialen in de productbeschrijving in webshops óf door het zelf te voelen in stenen winkels. Traagschuim ontdek je snel door er een paar seconden je duim op te drukken: blijft deze eventjes staan? Dan is er sprake van een goede beschermende laag.
 • Bedenk of jij extra opberging wilt in de hoes: het kan goed zijn dat jij altijd je oplader mee wilt nemen of standaard je oortjes meeneemt. Een extra opbergvak kan dan handig zijn bij een laptophoes. Hou er wel rekening mee dat dit wel nadelig kan zijn bij het vervoeren van een laptophoes in een extra tas als een rugzak. Het kan in sommige gevallen slimmer zijn om te kijken naar laptoptassen in plaats van hoezen of sleeves.
 • Check de mogelijkheden bij de aankoop van je laptop: in ons onderzoek kwam duidelijk naar voren dat velen hun laptophoes kopen bij de aanschaf van een nieuwe laptop. We hebben ons gebogen over de mogelijkheden van het aanschaffen van een totaalpakket: een laptop inclusief een hoes. Heel veel webshops bieden voordelige combinatie deals aan: gemiddeld bespaar je 5 tot 10% op de aanschafwaarde van een laptophoes als er sprake is van zo'n deal. Check dit altijd voor je enkel een laptop koopt!
check materialen van de laptophoes

Check altijd het materiaal van de laptophoes voor je overgaat tot aankoop.

We hopen dat ons onderzoek je heeft geholpen in de zoektocht naar een nieuwe laptophoes voor je 13 inch laptop. Mocht je vragen hebben over ons onderzoek of van mening zijn dat er onderzoeksfactoren ontbreken, dan kun je ons altijd een berichtje sturen. We proberen ons onderzoek altijd up to date te houden: in de wereld van laptophoezen merken we dan ook dat er constant geïnnoveerd wordt met nieuwe materialen en toepassingen. 

Ontdek meer
Kantoor

Het Beste Zit Sta Bureau

ElektronicaKantoor

De Beste Computer Speakers

Kantoor

Het Beste Draadloze Toetsenbord

Kantoor

Het Beste Tweede Beeldscherm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *